bewaar
Mac and cheese met ham en prei
Mac and cheese met ham en prei
bewaar

Mac and cheese met ham en prei

In Amerika maken ze 'm alleen met kaas. Wij maken het nog lekkerder met prei en ham!

17 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

400 ml

halfvolle melk

1 tl

gedroogde nootmuskaat

1 mespunt

zout

300 g

minipenne tradizionali

400 g

gesneden prei

200 g

gerookte achterham

400 g

broccolirijst

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

In Amerika maken ze 'm alleen met kaas. Wij maken het nog lekkerder met prei en ham!

Aan de slag

1

Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.

2

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en prei erboven af. Schep de pasta, prei, broccoli, ham en geraspte kaas door de saus en verwarm nog even. Serveer direct.

tip

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.