bewaar
Veggie mac and cheese
Veggie mac and cheese
bewaar

Veggie mac and cheese

Mac 'n' cheese met véél groente: wat wil je nog meer?

20 min. bereiden
30 min. oventijd
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

5 el

milde olijfolie

½ tl

gemalen nootmuskaat

300 g

penne rigate

200 g

vegan reepjes spek

3 el

tarwebloem

300 ml

volle melk

175 g

geraspte Goudse oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Mac 'n' cheese met véél groente: wat wil je nog meer?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de stronk in stukjes van 2 cm. Verdeel de roosjes en stukjes stronk over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ⅖ van de olie, de nootmuskaat, peper en eventueel zout erover en meng goed. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat de oven aan.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de vegan spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. bruin en knapperig.

3

Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Voeg 100 g kaas toe (per 4 personen), laat smelten en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Giet de pasta af. Meng de bloemkool, spekjes en kaassaus erdoor en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in de oven in ca. 5 min. goudbruin kleuren.

variatietipEen versie mét vlees? Vervang de vegan spekjes door gewone spekreepjes.