bewaar
Lasagne met spinazie en gerookte kip
Lasagne met spinazie en gerookte kip
bewaar

Lasagne met spinazie en gerookte kip

25 min. bereiden
30 min. oventijd
236waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries bladspinazie deelblokjes

200 g

gerookte kipfilet

2 tenen

knoflook

150 g

gorgonzola

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

200 g

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bevoren spinazie in een pan en laat het ontdooien. Snijd de kipfilet in reepjes. Pers de knoflook boven de spinazie. Snijd de kaas in stukjes. Roer de helft van de kaas, kipreepjes, peper en zout door de spinazie.

2

Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor tot er een bal ontstaat. Voeg de helft van de melk toe en breng aan de kook. Klop met een garde het bloemmengsel er stevig door, blijf kloppen tot alle klontjes zijn opgelost. Schenk de rest van de melk in gedeelten erbij en blijf goed roeren. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vet de ovenschaal in. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Dek met lasagnebladen af. Wissel achtereenvolgens 2 lagen spinaziemengsel met lasagnebladen af.

4

Roer de rest van de kaas door de saus. Schenk de saus over de lasagne. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 02:43 min.