La­sag­ne met kip, spi­na­zie en cour­get­te

De pangrattato (brood­kruimlaag) geeft deze lasagne een extra krokant laagje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 750 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(4) waardeer
hoofdgerecht De pangrattato (brood­kruimlaag) geeft deze lasagne een extra krokant laagje. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde
  • staafmixer
  • kaasschaaf
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer glad met de garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook, voeg de spinazie toe en laat slinken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng de bechamelsaus op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schaaf de courgettes met de kaasschaaf in ronde plakjes.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamelsaus. Leg daarop ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de courgetteplakken, ⅓ van de kipfilet en ⅓ van de rest van de bechamelsaus. Herhaal nog 2 keer.
  5. Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Bak in ca. 45 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
  6. Maak ondertussen de pangrattato. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  7. Bestrooi de lasagne met de pangrattato en serveer.

bereidingstip:

De pangrattato kun je ook 1 dag van te­ voren maken. Bewaar na het afkoelen lucht­dicht buiten de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamer­temperatuur komen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2020

Lasagne met kip, spinazie en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met kip, spi­na­zie en cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 50 g tarwebloem

Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer glad met de garde.

3
3
  • 400 ml halfvolle melk
  • 200 g verse spinazie

Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook, voeg de spinazie toe en laat slinken.

4
4
  • 1 g gemalen nootmuskaat

Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng de bechamelsaus op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 courgettes

Schaaf de courgettes met de kaasschaaf in ronde plakjes.

6
6

Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamelsaus.

7
7
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 220 kipfiletplakjes

Leg daarop ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de courgetteplakken, ⅓ van de kipfilet en ⅓ van de rest van de bechamelsaus. Herhaal nog 2 keer.

8
8
  • 250 g mozzarella

Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Bak in ca. 45 min. gaar.

9
9

Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

10
10
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 50 g panko

Maak ondertussen de pangrattato. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. goudbruin en krokant.

11
11

Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

12
12

Bestrooi de lasagne met de pangrattato en serveer.

bereidingstip:

De pangrattato kun je ook 1 dag van te­ voren maken. Bewaar na het afkoelen lucht­dicht buiten de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamer­temperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.