bewaar
Lasagne met kip, spinazie en courgette
Lasagne met kip, spinazie en courgette
bewaar

Lasagne met kip, spinazie en courgette

De pangrattato (brood­kruimlaag) geeft deze lasagne een extra krokant laagje.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

400 ml

halfvolle melk

200 g

verse spinazie

1 g

gemalen nootmuskaat

2

courgettes

250 g

verse lasagne all’uovo

220 g

gebraden kipfilet

250 g

mozzarella

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

50 g

panko

Dit heb je nodig

  • garde

  • staafmixer

  • kaasschaaf

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • aluminiumfolie

De pangrattato (brood­kruimlaag) geeft deze lasagne een extra krokant laagje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer glad met de garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Breng aan de kook, voeg de spinazie toe en laat slinken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale saus. Voeg de nootmuskaat toe en breng de bechamelsaus op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schaaf de courgettes met de kaasschaaf in ronde plakjes.

4

Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamelsaus. Leg daarop ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de courgetteplakken, ⅓ van de kipfilet en ⅓ van de rest van de bechamelsaus. Herhaal nog 2 keer.

5

Snijd de bollen mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Bak in ca. 45 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

6

Maak ondertussen de pangrattato. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.

7

Bestrooi de lasagne met de pangrattato en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

bereidingstipDe pangrattato kun je ook 1 dag van te­ voren maken. Bewaar na het afkoelen lucht­dicht buiten de koelkast.

bereidingstipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat tijdens het voorverwarmen van de oven op kamer­temperatuur komen.