Een­pan­s­pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes

Alles in één pan: pasta, balletjes, groenten, mozzarella en basilicum.

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Alles in één pan: pasta, balletjes, groenten, mozzarella en basilicum. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de runderballetjes, penne, roerbakgroente en passata met het water in een hapjespan. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Kook zonder deksel op middelhoog vuur in 12 min. gaar. Roer regelmatig.
  2. Snijd de mozzarella in blokjes. Neem de pasta van het vuur en roer de mozzarella en de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de diepe borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Eenpanspasta met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pan­s­pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 12 Hollandse runderballetjes
  • 300 g penne
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente courgette
  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 700 ml kraanwater

Doe de runderballetjes, penne, roerbakgroente en passata met het water in een hapjespan. Breng met de deksel op de pan aan de kook.

2
2

Kook zonder deksel op middelhoog vuur in 12 min. gaar. Roer regelmatig.

3
3
  • 200 g mozzarella maxi

Snijd de mozzarella in blokjes.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Neem de pasta van het vuur en roer de mozzarella en de basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.