Cour­get­te­la­sag­ne met ge­hakt & to­ma­ten­saus

Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(29) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een goedgevulde lasagne met groente, gehakt, saus en kaas maar dan koolhydraat­bewust, wat wil je nog meer! 4 personen
4 29

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan
  • kaasschaaf
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  2. Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten. Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Tip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2019

Courgettelasagne met gehakt & tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­la­sag­ne met ge­hakt & to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 300 g AH Biologisch mager rundergehakt
  • 3 g gedroogde oregano
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden

Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.

4
4
  • 690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid

Schenk de passata erbij en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 courgettes
  • 125 g mozzarella

Schaaf ondertussen met de kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Snijd de mozzarella in plakken.

6
6

Verdeel ⅓ deel van de courgettelinten over de ovenschaal. Schep de helft van de gehaktsaus erover en maak zo nog een laag en eindig met courgettelinten.

7
7

Leg de mozzarella-plakjes erop en bak de lasagne in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

8
8
  • 1 bakje Biologische tuinkers

Garneer de lasagne met de tuinkers en bestrooi met wat versgemalen peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.