bewaar
Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta
Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta
bewaar

Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta

Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel!

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

milde olijfolie

690 g

passata di pomodoro fijn gekruid

500 g

verse lasagnebladen

2 el

kappertjes

250 g

ricotta

Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel!

Aan de slag

1

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette). Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden. Verdeel de kappertjes en de ricotta over de lasagnette.

tip

variatietipIn plaats van verse lasagnevellen kun je ook 300 g gedroogde pappardelle of andere pasta gebruiken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.