Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta
Het handige aan lasagnette is dat het veel sneller klaar is dan een lasagne. Kun je zo aan tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 aubergines
- 3 el milde olijfolie
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
- 500 g verse lasagnebladen
- 2 el kappertjes
- 250 g ricotta
Advertentie
Bereiden
- Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette). Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden. Verdeel de kappertjes en de ricotta over de lasagnette.
variatietip:
In plaats van verse lasagnevellen kun je ook 300 g gedroogde pappardelle of andere pasta gebruiken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 22 g
-
koolhydraten 82 g
waarvan suikers 18 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 760 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lasagnette met aubergine-tomatensaus & ricotta
- 2 aubergines
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.
- 3 el milde olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog tot hoog vuur in 10 min. goudbruin.
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en verwarm nog 2 min. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- 500 g verse lasagnebladen
Snijd ondertussen de lasagnebladen in de lengte in 4 linten (lasagnette).
Kook deze als de saus bijna klaar is in een grote pan met ruim water en zout in 4 min. gaar. Giet af, meng meteen met de saus en verdeel over de borden.
- 2 el kappertjes
- 250 g ricotta
Verdeel de kappertjes en de ricotta over de lasagnette.
variatietip:
In plaats van verse lasagnevellen kun je ook 300 g gedroogde pappardelle of andere pasta gebruiken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.