Lasagne met geroosterde paprika

De geroosterde paprika zorgt voor een friszoete smaak van deze lasagne.

595 kcal

20 min. bereiden, 30 min. oventijd

3.5/5

(661)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 ui

    ui

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 300 gram half-om-halfgehakt

    half-om-halfgehakt

  • 720 ml gezeefde tomaten

    gezeefde tomaten

  • 465 gram geroosterde paprika's

    geroosterde paprika's

  • 250 gram lasagnebladen

    lasagnebladen

  • 125 gram mozzarella

    mozzarella

  • 1 theelepel gedroogde tijm

    gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)


2010 week 38-39 - 2010 week 38-39

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Schenk de passata in de pan en verwarm nog 1-2 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de paprika uitlekken, snijd dan in reepjes. Vet een ovenschaal in en schep een beetje gehaktsaus erin, dek af met lasagnebladen. Schep hier weer een laagje saus op en verdeel er reepjes paprika over. Dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier de resterende paprikareepjes en de mozzarella over. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak de lasagne in 25-30 min. mooi bruin en gaar.

  • bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
  • combinatietipLekker met kropsla met sladressing yoghurt.
  • Romige spinazielasagne maken

    Instructievideo - 02:43 min.

Wat vond je van dit recept?

Lasagne met geroosterde paprika

De geroosterde paprika zorgt voor een friszoete smaak van deze lasagne.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig