Lasagne met geroosterde paprika
De geroosterde paprika zorgt voor een friszoete smaak van deze lasagne.
595 kcal
20 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 ui
ui
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
300 gram half-om-halfgehakt
half-om-halfgehakt
720 ml gezeefde tomaten
gezeefde tomaten
465 gram geroosterde paprika's
geroosterde paprika's
250 gram lasagnebladen
lasagnebladen
125 gram mozzarella
mozzarella
1 theelepel gedroogde tijm
gedroogde tijm
Dit heb je nodig
ovenschaal (2l)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 week 38-39 - 2010 week 38-39
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Schenk de passata in de pan en verwarm nog 1-2 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de paprika uitlekken, snijd dan in reepjes. Vet een ovenschaal in en schep een beetje gehaktsaus erin, dek af met lasagnebladen. Schep hier weer een laagje saus op en verdeel er reepjes paprika over. Dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier de resterende paprikareepjes en de mozzarella over. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak de lasagne in 25-30 min. mooi bruin en gaar.
- bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
- combinatietipLekker met kropsla met sladressing yoghurt.
Romige spinazielasagne maken
Instructievideo - 02:43 min.
Lasagne met geroosterde paprika
De geroosterde paprika zorgt voor een friszoete smaak van deze lasagne.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui fijn. Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul en bruin. Schenk de passata in de pan en verwarm nog 1-2 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de paprika uitlekken, snijd dan in reepjes. Vet een ovenschaal in en schep een beetje gehaktsaus erin, dek af met lasagnebladen. Schep hier weer een laagje saus op en verdeel er reepjes paprika over. Dek af met lasagnebladen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier de resterende paprikareepjes en de mozzarella over. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak de lasagne in 25-30 min. mooi bruin en gaar.
bereidingstip:De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
combinatietip:Lekker met kropsla met sladressing yoghurt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
2 el traditionele olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
720 ml gezeefde tomaten
465 g geroosterde paprika's
250 g lasagnebladen
125 g mozzarella
1 tl gedroogde tijm
Dit heb je nodig
ovenschaal (2l)




