bewaar
Tante Greets spaghetti bolognese
Tante Greets spaghetti bolognese
bewaar

Tante Greets spaghetti bolognese

45 min. bereiden
361waarderingen

Ingrediënten

10 personen

4

uien

500 g

prei

40 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde tijm

2 blaadjes

gedroogde laurierblaadjes

198 g

corned beef

2 kg

gezeefde tomaten in pak

1 kg

half-om-halfgehakt

Aan de slag

1

Snijd de ui in stukjes. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes. Verhit de boter en de olie in een grote saus- of braadpan. Fruit de ui met de prei, tijm en laurier tot deze glazig en lichtbruin ziet. Snijd de corner beef in stukjes en roer door het uimengsel en bak deze mee tot hij begint te kleuren.

2

Schenk de gezeefde tomaten in de pan, roer de saus om en breng hem zachtjes aan de kook. Verkruimel het rauwe gehakt in de saus en breng opnieuw aan de kook. Laat de saus 30 min. zachtjes doorkoken en breng hem op smaak met ruim (versgemalen) peper en zout.

tip

combinatietipServeer de saus met spaghetti en geraspte kaas.

bereidingstipMaak de saus een dag van tevoren, dan is hij op z'n best.

algemeenFamilierecept AllerHande 8 2006. Gré Ansink kan zich niet meer herinneren van wie ze het recept begin jaren '70 kreeg. Wel dat ze er meteen hoge ogen mee gooide. Bij elke familiebijeenkomst kan ze aan de bak. Zussen, neven en nichten: ze kijken uit naar de 'spaghetti van tante Greet'. Ze maakt liters tegelijk en bewaart de saus als grote blokken in de vriezer. Dat neemt makkelijk mee. 'De saus kan zó de pan in.' Het geheim zit 'm in het vlees, denkt Gré. Het gehakt wordt niet eerst rul gebakken, maar boven de pan verkruimeld en meegekookt. En dan is er nog de corned beef. Ze eet het anders nooit, maar voor haar spaghettisaus is het een onmisbaar ingrediënt.