bewaar
Tortellini bolognese
Tortellini bolognese
bewaar

Tortellini bolognese

25 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tortellini alla carne

3

uien

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

500 g

half-om-halfgehakt

500 g

gezeefde tomaten in pak

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

150 g

geraspte kaas voor pasta

Aan de slag

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook 3 min. Schep het gehakt erdoor en bak rul. Schep de gezeefde tomaten en kruiden erdoor en laat zonder deksel 10 min. op laag vuur sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de tortellini over borden, schep de saus erop en bestrooi met kaas.