Lasagne met salami & mozzarella
In 15 minuten gemaakt en de oven doet de rest.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 127 g mix voor lasagnesaus
- 500 ml halfvolle melk
- 500 ml kraanwater
- 600 g verse Italiaanse roerbakgroente
- 250 g lasagnebladen
- 250 g salami (plakjes)
- 125 g mozzarella
- 1 tl gedroogde oregano
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de lasagnesaus met de melk en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en schep de roerbakmix erdoor. Vet de ovenschaal in.
- Schep een dun laagje lasagnesaus in de ovenschaal en leg hierop een laag lasagnebladen. Schep hierop een laag saus en verdeel een laag salami erover. Maak zo nog 3 lagen. Eindig met een laag saus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze met de oregano over de saus.
- Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Vervang de roerbakmix door broccoliroosjes. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar, voordat je deze toevoegt aan de lasagnesaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 760 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 80 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.915 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Lasagne met salami & mozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lasagne met salami & mozzarella
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- 127 g mix voor lasagnesaus
- 500 ml halfvolle melk
- 500 ml kraanwater
Bereid de lasagnesaus met de melk en het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 600 g verse Italiaanse roerbakgroente
Neem de pan van het vuur en schep de roerbakmix erdoor. Vet de ovenschaal in.
- 250 g lasagnebladen
- 250 g salami
Schep een dun laagje lasagnesaus in de ovenschaal en leg hierop een laag lasagnebladen. Schep hierop een laag saus en verdeel een laag salami erover.
Maak zo nog 3 lagen. Eindig met een laag saus.
- 125 g mozzarella
- 1 tl gedroogde oregano
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze met de oregano over de saus.
Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Vervang de roerbakmix door broccoliroosjes. Kook de broccoli in water met zout in 5 min. beetgaar, voordat je deze toevoegt aan de lasagnesaus.