bewaar
Lasagne met pesto
Lasagne met pesto
bewaar

Lasagne met pesto

Terwijl de oven het werk doet, kun jij de tafel extra feestelijk dekken.

40 min. bereiden
40 min. oventijd
326waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundergehakt

2 el

traditionele olijfolie

350 g

verse boerensoepgroente

1 zakje

mix voor lasagnesaus

800 ml

kraanwater

1

courgette

250 g

koelverse lasagnebladen

90 g

pesto alla Genovese

175 g

gemalen belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Terwijl de oven het werk doet, kun jij de tafel extra feestelijk dekken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het rundergehakt in de olie rul en bruin. Schep de soepgroente erbij en roerbak tot de groenten wat geslonken zijn. Voeg het zakje mix voor lasagne en 800 ml water (per 4 personen) toe en breng het al roerend aan de kook.

2

Snijd de courgette in stukjes van 4 cm en snijd deze in plakjes. Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met een laag lasagnebladen. Bestrijk deze met 1/3 van de pesto, leg 1/3 van de courgetteplakjes erop en bestrooi met 1/3 van de kaas. Leg hierop weer lasagnevellen en de helft van de rest van de gehaktsaus. Ga zo verder, eindig met pesto, courgetteplakjes en gemalen kaas. Zet de schaal ca. 40 min. in het midden van de oven.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.