Lasagne met pesto
Terwijl de oven het werk doet, kun jij de tafel extra feestelijk dekken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g rundergehakt
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g verse boerensoepgroenten
- 1 zakje mix voor lasagnesaus
- 800 ml kraanwater
- 1 courgette
- 250 g koelverse lasagnebladen
- 90 g pesto alla Genovese (potje)
- 175 g gemalen belegen kaas 48+
Keukenspullen
- ovenschaal (2l)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het rundergehakt in de olie rul en bruin. Schep de soepgroente erbij en roerbak tot de groenten wat geslonken zijn. Voeg het zakje mix voor lasagne en 800 ml water (per 4 personen) toe en breng het al roerend aan de kook.
- Snijd de courgette in stukjes van 4 cm en snijd deze in plakjes. Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met een laag lasagnebladen. Bestrijk deze met 1/3 van de pesto, leg 1/3 van de courgetteplakjes erop en bestrooi met 1/3 van de kaas. Leg hierop weer lasagnevellen en de helft van de rest van de gehaktsaus. Ga zo verder, eindig met pesto, courgetteplakjes en gemalen kaas. Zet de schaal ca. 40 min. in het midden van de oven.

Pesto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 835 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Lasagne met pesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lasagne met pesto
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 300 g rundergehakt
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g verse boerensoepgroenten
- 1 zakje mix voor lasagnesaus
- 800 ml kraanwater
Voeg het zakje mix voor lasagne en het water toe en breng het al roerend aan de kook.
- 1 courgette
Snijd de courgette in stukjes van 4 cm en snijd deze in plakjes.
- 250 g koelverse lasagnebladen
Schep 1/3 van de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met een laag lasagnebladen.
- 90 g pesto alla Genovese
- 175 g gemalen belegen kaas 48+
Bestrijk deze met 1/3 van de pesto, leg 1/3 van de courgetteplakjes erop en bestrooi met 1/3 van de kaas.
Leg hierop weer lasagnevellen en de helft van de rest van de gehaktsaus. Ga zo verder, eindig met pesto, courgetteplakjes en gemalen kaas.
Zet de schaal ca. 40 min. in het midden van de oven.
Tip: Dek deze na ca. 25 min. af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat het gerecht te donker wordt.