bewaar
Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool
Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool
bewaar

Rijkgevulde lasagne met kip en boerenkool

Bijzonder? Nee hoor! Boerenkool kan ook prima in een lasagne.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ el

arachideolie

300 g

kipgehakt gekruid

300 g

verse boerenkool

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

500 g

mascarpone

250 ml

houdbare halfvolle melk

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

250 g

verse lasagnebladen

1

komkommer

2 el

azijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Bijzonder? Nee hoor! Boerenkool kan ook prima in een lasagne.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de boerenkool en roerbakgroente toe en bak 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Schep ondertussen de mascarpone, melk, Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.

3

Schep 1 el van het mascarponemengsel in de ovenschaal en verdeel met de bolle kant van de lepel of een bakkwastje goed over de bodem. Verdeel hier achtereenvolgens een laag lasagnevellen, 1/3 van het gehakt-groentemengsel en 1/4 van de rest van het mascarponemengsel over. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met het mascarponemengsel. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

4

Was ondertussen de komkommer, schaaf met de kaasschaaf in de lengte in linten en doe in een kom. Voeg de azijn, peper en eventueel zout naar smaak toe. Serveer bij de lasagne.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Wild Pig Chardonnay.