bewaar
Lasagne in a jar
Lasagne in a jar
bewaar

Lasagne in a jar

Maak deze lasagnepotjes van tevoren klaar, dan hoef je ze alleen nog op te warmen in de magnetron en kun je ze binnen 5 minuten serveren.

40 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

ontbijtspek aan een stuk

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

700 g

tomato frito

300 g

rundergehakt

25 g

ongezouten roomboter

25 g

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

250 g

verse lasagnebladen

3 el

balsamicoazijn

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • weckpotten (à 500 ml)

  • magnetron

Maak deze lasagnepotjes van tevoren klaar, dan hoef je ze alleen nog op te warmen in de magnetron en kun je ze binnen 5 minuten serveren.

Aan de slag

1

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek 2 min. uit.

2

Voeg de Italiaanse roerbakmix en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg de tomato frito toe en breng aan de kook.

3

Voeg het rundergehakt toe en duw het met een houten spatel uit elkaar. Laat de saus 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.

4

Verhit ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een pan met dikke bodem. Voeg al roerend de bloem toe en laat 2 min. garen. Voeg de melk toe en roer met een garde tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg 2/3 van de kaas toe en roer tot deze gesmolten is.

5

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Halveer de lasagnebladen in de breedte en kook ze in delen in 2 min. gaar. Bewaar ze in een kom koud water zodat ze niet aan elkaar plakken.

6

Breng de tomatensaus op smaak met de balsamicoazijn, (versgemalen) peper en zout. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes.

7

Verdeel 1/3 van de tomatensaus over de vier potten. Verdeel daarover 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum.

8

Dek af met twee halve lasagnebladen. Bedek weer met 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de bechamelsaus en ¼ van het basilicum. Dek weer af met twee halve lasagnebladen en de rest van de tomatensaus en bechamelsaus en weer ¼ van het basilicum. Eindig met lasagnebladen.

9

Bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de rest van het basilicum.

10

Verwijder het ijzer van de weckpotten en verwarm de lasagne zonder deksel 5 min. in de magnetron op vol vermogen.

bewaartipJe kunt de lasagne in a jar 1 maand in de vriezer bewaren. Laat voor gebruik helemaal ontdooien.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.