Fu­sil­li met groen­te en ham-kaas­saus

Ham en kaas, een klassieke combi die het ook heel goed doet met pasta.

(20) waardeer
italiaans hoofdgerecht Ham en kaas, een klassieke combi die het ook heel goed doet met pasta. 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten. Snijd de ham in stukjes en roer erdoor.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak alle roerbakgroente 4 min. op hoog vuur. Giet de pasta af. Meng in een ruime pan of schaal de pasta met de ham-kaassaus en schep de groenten erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Fusilli met groente en ham-kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met groen­te en ham-kaas­saus

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g tarwebloem

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde.

3
3
  • 500 ml halfvolle melk

Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel).

4
4
  • 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • 200 g plakjes achterham

Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten. Snijd de ham in stukjes en roer erdoor.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente courgette

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak alle roerbakgroente 4 min. op hoog vuur.

6
6

Giet de pasta af. Meng in een ruime pan of schaal de pasta met de ham-kaassaus en schep de groenten erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.