bewaar
Fusilli met groente en ham-kaassaus
Fusilli met groente en ham-kaassaus
bewaar

Fusilli met groente en ham-kaassaus

Ham en kaas, een klassieke combi die het ook heel goed doet met pasta.

15 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

175 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

150 g

plakjes achterham

2 el

traditionele olijfolie

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

400 g

Italiaanse roerbakgroente courgette

Ham en kaas, een klassieke combi die het ook heel goed doet met pasta.

Aan de slag

1

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten. Snijd de ham in stukjes en roer erdoor.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak alle roerbakgroente 4 min. op hoog vuur. Giet de pasta af. Meng in een ruime pan of schaal de pasta met de ham-kaassaus en schep de groenten erop.