bewaar
Lasagne (zonder pakjes en zakjes)
Lasagne (zonder pakjes en zakjes)
bewaar

Lasagne (zonder pakjes en zakjes)

Een lasagne maken van scratch is misschien wel iets meer werk, maar daarvoor zal je ook rijkelijk beloond worden in smaak.

30 min. bereiden
40 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

1

rode paprika

1

courgette

250 g

champignons

3

tomaten

2 el

milde olijfolie

300 g

rundergehakt

1 el

milde paprikapoeder

70 g

tomatenpuree

800 g

tomatenblokjes in blik

600 ml

halfvolle melk

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1

groentebouillonblokje

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

250 g

lasagnebladen

175 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Een lasagne maken van scratch is misschien wel iets meer werk, maar daarvoor zal je ook rijkelijk beloond worden in smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons en tomaten in plakjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de paprika, courgette, champignons en paprikapoeder toe en bak 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, ⅓ van de melk en Italiaanse kruiden toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat al roerend op hoog vuur inkoken, dit duurt 5-8 min.

3

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt in een steelpan met dikke bodem op laag vuur de boter. Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. gaar worden. Voeg al roerend met een garde de rest van de melk in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Bedek de bodem van de ovenschaal met wat tomatensaus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, ¼ van de rest van de tomatensaus, ¼ van de tomaat, ¼ van de bechamelsaus en ¼ van de geraspte kaas. Herhaal 3 keer en eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Bak de lasagne ca. 40 min. in de oven.

variatietipOok lekker met uitgebakken spekjes of salami i.p.v. gehakt of vervang de kaas door mozzarella.
serveertipok geschikt als hoofdgerecht voor 6 pers. Met een lekker frisse salade erbij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne (zonder pakjes en zakjes)

Een lasagne maken van scratch is misschien wel iets meer werk, maar daarvoor zal je ook rijkelijk beloond worden in smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig