bewaar
Rijkgevulde lasagne
Rijkgevulde lasagne
bewaar

Rijkgevulde lasagne

45 min. bereiden
40 min. oventijd
15 min. wachten
318waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

800 g

verse Italiaanse roerbakgroente

1 kg

rundergehakt

280 g

tomatenpuree

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

2

courgettes

1 pakje

besciamella sausmix

1 liter

halfvolle melk

2 pakken

lasagnebladen

150 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschalen (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verwarm de helft van de olie in een braadpan en smoor hierin de roerbakmix met de knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur in 5 min. rul. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel 30-40 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in 6-8 lange, dunne plakken. Bestrijk de courgette dun met de olie en bak die in een koekenpan in 4-6 min. bruin. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Bedek de bodem van elke schaal met wat gehaktsaus. Leg een laag lasagnevellen op de saus en leg daar de helft van de courgette op. Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus op de courgette. Leg een laag lasagnevellen op de saus en bedek die met de rest van de courgette. Giet de rest van de gehaktsaus over de courgette en dek af met een laatste laag lasagnevellen. Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen uit. Bedek het geheel met de geraspte kaas.

4

Laat een schaal met lasagne in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden. Doe een pollepel tussen de ovendeur en laat de lasagne nog 15 min. in de open, uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.

bewaartipDit recept is voor 2 x 4 personen. Je kunt de helft invriezen. Dek de afgekoelde schaal goed af met diepvrieskwaliteit aluminiumfolie en zet 'm in de vriezer. Je kunt de bevroren lasagne een maand bewaren. Wil je 'm opeten? Schuif de bevroren lasagne in de oven en schakel die in op 200 ºC. Dan ontdooit de lasagne langzaam terwijl de oven opwarmt. Laat de lasagne in 60-70 min. goudbruin en gaar worden.

algemeenAls je ovengerechten wilt invriezen, is het handig om schalen van vuurvast porselein, vuurvast keramiek of siliconen te gebruiken. Die kunnen namelijk zowel in de oven als in de diepvries.