bewaar
Lasagne met broccoli en amandelen
Lasagne met broccoli en amandelen
bewaar

Lasagne met broccoli en amandelen

Romige pasta met crunchy amandelen en zacht smeltende kaas als topping.

20 min. bereiden
30 min. wachten
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

broccoli

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

1 zakje

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

185 g

port salut

55 g

amandelschaafsel

250 g

verse lasagnebladen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Romige pasta met crunchy amandelen en zacht smeltende kaas als topping.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verdeel de broccoli in roosjes en stelen, snijd de stelen in reepjes. Kook de broccoli 5 min. Snipper de ui. Fruit de ui in 2 el olie. Giet de broccoli af, schep het uienmengsel erdoor.

3

Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de korst van de kaas. Snijd de kaas in plakken en snijd deze in stukken. Vet de braadslee of ovenschaal in met de rest van de olie.

4

Schep de helft van de broccoli erin, strooi 1/3 van het amandelschaafsel erover en schep er 1/3 van de bechamelsaus over. Leg de helft van de lasagnevellen hierop.

5

Leg hierop de rest van de broccoli, de helft van het overgebleven amandelschaafsel en de helft van de overgebleven bechamelsaus. Verdeel de rest van de lasagnebladen erover. Schep de rest van de saus erop.

6

Verdeel de stukken kaas over de bovenkant en strooi de rest van het amandelschaafsel erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin worden. Serveer direct.