bewaar
Lasagne met courgette en geitenkaas
Lasagne met courgette en geitenkaas
bewaar

Lasagne met courgette en geitenkaas

Het ultieme Italiaanse comfortfood: lasagne. De harde geitenkaas maakt dit recept net iets spannender dan normaal.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
528waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

50 g

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

400 ml

sugo pastasaus pikant

8

lasagnebladen

75 g

harde geitenkaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Het ultieme Italiaanse comfortfood: lasagne. De harde geitenkaas maakt dit recept net iets spannender dan normaal.

Aan de slag

1

Oven op 200 °C voorverwarmen. Courgette in de lengte met kaasschaaf in dunne repen schaven.

2

Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing met melk bereiden. Op bodem van ovenschaal laagje bechamelsaus schenken en met lasagnebladen afdekken. Een derde deel van courgette erover verdelen. Een derde deel van tomatensaus erop scheppen en met lasagnebladen afdekken. Lagen herhalen tot alle ingrediënten verwerkt zijn en met ruime laag bechamelsaus eindigen. Kaas raspen en over bechamelsaus strooien.

3

Lasagne in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.

tip

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.