bewaar
Lasagne met champignons en spinazie
Lasagne met champignons en spinazie
bewaar

Lasagne met champignons en spinazie

Haal de geur van Italië in huis met deze lasagne met champignons en spinazie. Ook geschikt voor vegetariërs!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
373waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

uien

400 g

champignons

3 el

traditionele olijfolie

3 el

tarwebloem

600 ml

volle melk

600 g

verse bladspinazie

250 g

verse lasagnebladen

2 el

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Haal de geur van Italië in huis met deze lasagne met champignons en spinazie. Ook geschikt voor vegetariërs!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Fruit 2/3 van de ui in de olie 3 min. in een braadpan. Schep de champignons erbij en roerbak ze. Strooi de bloem erbij en roer totdat het champignonvocht de bloem heeft opgenomen.

2

Verwarm de melk. Schenk steeds ca. 150 ml melk erbij en roer de saus glad. Breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

3

Fruit in een wok 1/3 van de ui in olie en voeg in delen de spinazie toe. Schep om, zodat de spinazie snel slinkt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep in de ovenschaal een derde van de champignonsaus, een laagje lasagnevellen, de helft van de spinazie en een derde van de champignonsaus. Dek weer af met lasagnevellen en eindig met de rest van de spinazie en de champignonsaus. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.