bewaar
Ovenschotel met kip, prei en zoete aardappel
Ovenschotel met kip, prei en zoete aardappel
bewaar

Ovenschotel met kip, prei en zoete aardappel

Halfuurtje voorbereiden, even in de oven en smullen maar!

25 min. bereiden
45 min. oventijd
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

zoete aardappel

2

uien

2

knoflook

3

preien

30 g

verse peterselie

1 el

traditionele olijfolie

4

kipbraadworsten

64 g

Maggi mix voor ovenschotel prei-kerrie

125 ml

Blue Band finesse voor koken

250 ml

water

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • ovenschaal (34 x 23 cm)

  • aluminiumfolie

Halfuurtje voorbereiden, even in de oven en smullen maar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de zoete aardappelen 5 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de uien in ringen en de knoflook fijn. Halveer de preien in de lengte, was ze en snijd ze in halve ringen van een ½ cm. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. Verwijder ondertussen het vel van de kipbraadworsten. Voeg de knoflook en het kippenvlees toe aan de ui en bak in 5 min. rul. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.

3

Bereid ondertussen de mix voor ovenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking met de kookroom, het water en ei. Meng de helft van de peterselie erdoor. Schep de rest van de peterselie door het kipmengsel. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Dek af met de aardappelplakjes en schenk de mix voor ovenschotel erover.

4

Bak het gerecht 45 min. in het midden van de oven gaar. Dek de schaal eventueel losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker dreigt te worden.