bewaar
Groentelasagne met mortadella
Groentelasagne met mortadella
bewaar

Groentelasagne met mortadella

Ideaal gerecht voor een etentje: je hebt maar een kwartier voorbereiding en als de lasagne in de oven staat, voeg jij je bij je visite.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

12

lasagnebladen

200 g

mortadella

900 g

diepvries gegrilde groenten

390 g

pastasaus basis kappertjes en oregano

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Ideaal gerecht voor een etentje: je hebt maar een kwartier voorbereiding en als de lasagne in de oven staat, voeg jij je bij je visite.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.

3

Verdeel 1 el besciamella over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnevellen. Verdeel er achtereenvolgens een derde van de mortadella, een derde van de gegrilde groenten, een derde van de pastasaus en een derde van de besciamella over. Dek af met 3 lasagnevellen en maak zo nog 2 lagen. Je eindigt met besciamella.

4

Bestrooi met de kaas en bak ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Verdeel over de borden en serveer.

combinatietipLekker met een frisse groene salade van sla, komkommer, bieslook, olijfolie en citroensap.