bewaar
Groentelasagne met zelfgemaakte bechamelsaus
Groentelasagne met zelfgemaakte bechamelsaus
bewaar

Groentelasagne met zelfgemaakte bechamelsaus

Deze lasagne is één grote verrassing die je laagje voor laagje uitpakt.

30 min. bereiden
35 min. wachten
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

aubergine

2

rode uien

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

250 g

rundertartaar

500 ml

gezeefde tomaten in pak

2 el

vloeibare margarine

40 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

250 g

verse lasagnebladen

50 g

geraspte belegen 30+ kaas

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (ca. 2.5 liter)

Deze lasagne is één grote verrassing die je laagje voor laagje uitpakt.

Aan de slag

1

Snijd de courgette en aubergine in blokjes en de rode ui in stukjes. Verhit in een braadpan de helft van de olie. Smoor de groenten 10 min. in de olie, schep af en toe om en breng op smaak met de helft van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.

2

Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie. Bak de tartaar in 3 min. rul met de rest van de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout. Voeg de gezeefde tomaten toe en verhit 3 min. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Verwarm in een steelpan de margarine en roer de bloem erdoor tot een bal ontstaat. Voeg de melk toe, breng aan de kook en roer goed met een garde tot de saus glad is.

4

Roer de rest van de melk door de bechamelsaus, roer telkens goed door. Laat de saus minimaal 2 min. doorkoken en breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem de ovenschaal met een laagje bechamelsaus.

5

Verdeel de lasagnevellen erover, schep de helft van de tomatensaus erop en dek af met lasagnevellen. Leg de helft van de groenten erin, schenk een derde van de bechamelsaus erover en dek af met lasagnevellen. Herhaal alles en eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi de lasagne met kaas en laat in het midden van de oven in 35 min. gaar worden.