bewaar
Ovenschotel met vegagehakt
Ovenschotel met vegagehakt
bewaar

Ovenschotel met vegagehakt

Een dagje met zonder vlees doen vandaag?

30 min. bereiden
20 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

iets kruimige aardappelen

3

rode uien

2 el

(olijf)olie

350 g

vega fijngehakt

1 el

Euroma Hollandse kruiden voor groenten

600 g

koelverse gebroken sperzieboon

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (20 x 30)

Een dagje met zonder vlees doen vandaag?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

2

Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Meng de sperziebonen door het gehakt. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met wat kookvocht en de boter met de pureestamper tot puree. Breng eventueel op smaak met zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Maak er met de tanden van een vork een ruitjespatroon in. Bak ca. 20 min. in het midden van oven.

bereidingstipJe kunt de puree 2 dagen van tevoren maken, dan staat je gerecht nog sneller in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.