Oven­scho­tel met ve­ga­ge­hakt

Een dagje met zonder vlees doen vandaag?

(12) waardeer
hoofdgerecht Een dagje met zonder vlees doen vandaag? 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Meng de sperziebonen door het gehakt. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met wat kookvocht en de boter met de pureestamper tot puree. Breng eventueel op smaak met zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Maak er met de tanden van een vork een ruitjespatroon in. Bak ca. 20 min. in het midden van oven.

bereidingstip:

Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken, dan staat je gerecht nog sneller in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ve­ga­ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C

2
2
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

3
3
  • 3 rode uien
  • 2 el (olijf)olie

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 350 g vega fijngehakt
  • 1 el Euroma hollandse kruiden voor groenten

Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 600 g koelverse gebroken sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Meng de sperziebonen door het gehakt. Neem de pan van het vuur.

6
6
  • 30 g roomboter

Stamp de aardappelen met wat kookvocht en de boter met de pureestamper tot puree. Breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover.

8
8

Maak er met de tanden van een vork een ruitjespatroon in. Bak ca. 20 min. in het midden van oven.

bereidingstip:

Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken, dan staat je gerecht nog sneller in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.