bewaar
Rodekoolschotel met uiengehakt
Rodekoolschotel met uiengehakt
bewaar

Rodekoolschotel met uiengehakt

Hollandse schotel met vegetarisch gehakt.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
313waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

4

uien

2 el

traditionele olijfolie

350 g

Garden Gourmet fijngehakt

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1320 g

rodekool met appel in pot

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

  • pureestamper

Hollandse schotel met vegetarisch gehakt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.

2

Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.

3

Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.

tip

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.