Snel­le par­mi­gi­a­na met ge­gril­de groen­ten

Italiaanse klassieker: groenten met kaas uit de oven. Deze keer met gegrilde groenten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(36) waardeer
italiaans hoofdgerecht Italiaanse klassieker: groenten met kaas uit de oven. Deze keer met gegrilde groenten. 4 personen
3 36

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de panko met de helft van de Parmigiano.
  2. Verdeel 2 el pizzasaus (per 4 personen) over de bodem van de ovenschaal. Leg 1/4 van de gegrilde groenten in een laag erop, schep 1/4 van de pizzasaus erop en bestrooi met 1/3 van de rest van de Parmigiano. Maak zo nog 3 lagen, maar maak de laatste laag zonder Parmigiano. Verdeel eerst de ricotta en dan de mozzarella en oregano erover de ricotta en bestrooi met de panko. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Snelle parmigiana met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le par­mi­gi­a­na met ge­gril­de groen­ten

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 50 g panko Japans paneermeel
  • 45 g Parmigiano Reggiano-poeder

Meng de panko met de Parmigiano.

3
  • 225 g diepvries gegrilde groenten
  • 212½ ml pizzasaus
  • 15 g Parmigiano Reggiano-poeder

Verdeel 2 el pizzasaus (per 4 personene) over de bodem van de ovenschaal. Leg de gegrilde groenten in een laag erop, schep de pizzasaus erop en bestrooi met van de rest van de Parmigiano.

4
  • 675 g diepvries gegrilde groenten
  • 637½ ml pizzasaus
  • 30 g Parmigiano Reggiano-poeder

Maak zo nog 3 lagen, maar maak de laatste laag zonder Parmigiano.

5
  • 250 g ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 3 takjes verse oregano

Verdeel eerst de ricotta en dan de mozzarella en oregano erover de ricotta en bestrooi met de panko.

6

Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.