bewaar
Indiase rijstschotel met gegrilde kip en mangochutney
Indiase rijstschotel met gegrilde kip en mangochutney
bewaar

Indiase rijstschotel met gegrilde kip en mangochutney

In deze Indiase rijstschotel komen veel smaken samen.

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

800 g

Indonesische wokgroente

275 g

meergranenrijst

4 tl

vadouvan kruidenmix

15 g

peterselie

2

kippenbouillontabletten

700 ml

water

300 g

kipfilethaasjes

320 g

Amsterdamse uien

4 el

mangochutney

Dit heb je nodig

  • grillpan

In deze Indiase rijstschotel komen veel smaken samen.

Aan de slag

1

Verhit 2/3 van de olie in een grote hapjespan. Voeg de wokgroente toe en roerbak 2 min. Voeg de rijst en vadouvan toe en bak 2 min mee.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Voeg samen met de bouillontabletten en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat op laag vuur 12 min. sudderen.

3

Bestrijk ondertussen de kiphaasjes met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

4

Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer. Verdeel de rijstschotel over diepe borden. Leg de kiphaasjes erbij en serveer de Amsterdamse uien en de mangochutney er apart bij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.