Tomatenpilav met kruidige kip
Rijst met tomaten en snijbonen. Extra lekker dankzij de kipfilet met specerijen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 345 g kipfilethaasjes
- 2 tl baharat kruidenmix
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 5 trostomaten
- 4 el traditionele olijfolie
- 300 g zilvervliesrijst
- 800 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 225 g diepvries snijbonen
- 20 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de baharat. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.
- Schep de rijst erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de snijbonen toe. Schep af en toe om.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd grof. Voeg toe aan de rijst en breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pilav op de borden en leg er de kipfilethaasjes bij.
combinatietip:
Lekker fris voor erbij: partjes limoen.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 594 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Tomatenpilav met kruidige kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tomatenpilav met kruidige kip
- 345 g kipfilethaasjes
- 2 tl baharat kruidenmix
Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de baharat.
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 5 trostomaten
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee.
- 300 g zilvervliesrijst
- 800 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
Schep de rijst erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 15 min. gaar.
- 225 g diepvries snijbonen
Voeg na 5 min. de snijbonen toe. Schep af en toe om.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- 20 g verse platte peterselie
Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd grof. Voeg toe aan de rijst en breng de rijst op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pilav op 4 borden en leg er de kipfilethaasjes bij.
combinatietip:
Lekker fris voor erbij: partjes limoen.