bewaar
Gevulde paprika's met gehakt en tuinerwten
Gevulde paprika's met gehakt en tuinerwten
bewaar

Gevulde paprika's met gehakt en tuinerwten

Gevulde paprika is niet voor niets een klassieker. Wij doen tuinerwten, kruiden en oosterse specerijen door het gehakt. Deze móet je proeven.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
146waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

paprika's

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

50 g

zonnebloempitten

1 el

baharat kruidenmix

300 g

rundergehakt

15 g

verse platte peterselie

250 g

diepvries tuinerwten

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Gevulde paprika is niet voor niets een klassieker. Wij doen tuinerwten, kruiden en oosterse specerijen door het gehakt. Deze móet je proeven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min. Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.

3

Snijd de peterselie fijn. Meng ¾ van de peterselie met de tuinerwten door het gehakt. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bak nog ca. 10 min. in de oven. Garneer met de rest van de peterselie.

combinatietipLekker met zilvervliesrijst.

Paprika’s gevuld met tuinerwten en gehakt

Instructievideo - 02:26 min.