bewaar
Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten
Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten
bewaar

Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten

Deze fattoush is onze variant op de kruidige Libanese salade die vaak wordt gemaakt met geroosterd pitabrood.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

baharat kruidenmix

6 el

traditionele olijfolie

3

grote pitabroodjes

200 g

diepvries tuinerwten

2 el

milde yoghurt

2 el

appelciderazijn

1 teen

knoflook

15 g

verse munt

20 g

verse platte peterselie

350 g

snoepgroente tomatenmix

150 g

snoeppaprika

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze fattoush is onze variant op de kruidige Libanese salade die vaak wordt gemaakt met geroosterd pitabrood.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met iets meer dan de helft van de olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 2 cirkels per broodje krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 2 puntjes per persoon. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.

2

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 min. (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.

3

Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.