Fat­toush met pi­ta, krui­den en tui­n­erw­ten

Deze fattoush is onze variant op de kruidige Libanese salade die vaak wordt gemaakt met geroosterd pitabrood.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Deze fattoush is onze variant op de kruidige Libanese salade die vaak wordt gemaakt met geroosterd pitabrood. 4 personen
2 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met iets meer dan de helft van de olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 2 cirkels per broodje krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 2 puntjes per persoon. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 min. (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.
  3. Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fat­toush met pi­ta, krui­den en tui­n­erw­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 tl baharat
  • 4 el olijfolie
  • 3 grote pitabroodjes

Meng de baharat met de olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 2 cirkels per broodje krijgt.

3
3

Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 2 puntjes per persoon.

4
4

Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.

5
5
  • 200 g tuinerwten

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 min. (blancheren).

6
6

Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.

7
7
  • 3 el olijfolie
  • 2 el yoghurt
  • 2 el appelciderazijn

Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn in een ruime kom tot een dressing.

8
8
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 15 g munt
  • 20 g platte peterselie
  • 350 g snoeptomatenmix
  • 150 g snoeppaprika's

Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen.

10
10

Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing.

11
11

Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.