Ge­gril­de kip­fi­lethaas­jes met oven­aard­ap­pe­len

Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal! 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de ongeschilde aardappelen in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat iets afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Plet de aardappelen met de pureestamper, maar stamp niet fijn. Besprenkel met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in ca. 20 min. goudbruin in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.
  4. Meng ondertussen 1/4 van de rest van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege. Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Doe de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een kom en klop tot een dressing. Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes en de dressing door elkaar. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.

bereidingstip:

Je kunt de kipfilethaasjes ook grillen op de barbecue. Steek de barbecue aan. Bestrijk de kip met 4 el olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met wat gesneden selderij over de groente.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 06 - Op hete kolen, Allerhande Box week 6 2017, Allerhande Box week 31 2016

Gegrilde kipfilethaasjes met ovenaardappelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­fi­lethaas­jes met oven­aard­ap­pe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g roodschillige aardappelen

Kook de ongeschilde aardappelen in ca. 15 min. bijna gaar. Giet af en laat iets afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 el olijfolie

Plet de aardappelen met de pureestamper, maar stamp niet fijn. Besprenkel met 1 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g cherrytomaten

Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in ca. 20 min. goudbruin in de oven.

5
5
  • 400 g ongesneden snijbonen

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de snijbonen en snijd in schuine stukken van 2 cm.

6
6

Kook de bonen in 8 min. beetgaar en giet af.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl baharat
  • 300 g kipfilethaasjes

Meng ondertussen de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee.

8
8

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

9
9
  • 100 g kappertjes

Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op.

10
10
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie

Doe de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een kom en klop tot een dressing.

11
11

Neem de geplette aardappelen en tomaten uit de oven. Schep de tomaten met de snijbonen, kappertjes en de dressing door elkaar.

12
12

Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.

bereidingstip:

Je kunt de kipfilethaasjes ook grillen op de barbecue. Steek de barbecue aan. Bestrijk de kip met 4 el olie en gril in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.

combinatietip:

Lekker met wat gesneden selderij over de groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.