Krui­di­ge kip­haas­jes met snij­bo­nen­sa­la­de

Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidig, lichtzoet en crispy: dit gerecht heeft het allemaal! 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 12 min. bijna gaar. Giet af en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Plet de aardappelen met een vork. Besprenkel met ⅕ van de olie, peper en eventueel zout. Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen en rooster alles ca. 15 min. in de oven.
  3. Breng ondertussen opnieuw een pan water aan de kook. Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook ze in 6 min. beetgaar en giet af.
  4. Meng ondertussen ⅕ van de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee. Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.
  5. Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Meng in een kom de mosterd met 1 el vocht van de kappertjes en de rest van de olie tot een dressing.
  6. Neem de aardappelen en tomaten uit de oven. Snijd de selderij fijn. Schep de tomaten om met de snijbonen, kappertjes, selderij en de dressing. Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 31 2016, Allerhande Box week 30 2017, Allerhande Box week 3 2017

Kruidige kiphaasjes met snijbonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge kip­haas­jes met snij­bo­nen­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg roodschillige aardappelen

Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de ongeschilde aardappelen schoon, halveer ze en kook in 12 min. bijna gaar.

3
3

Giet af en laat afkoelen op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 el olijfolie

Plet de aardappelen met een vork. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g snoepgroente tomaat

Halveer de tomaten, leg naast de aardappelen en rooster alles ca. 15 min. in de oven.

6
6

Breng ondertussen opnieuw een pan water aan de kook.

7
7
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder de puntjes van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook ze in 6 min. beetgaar en giet af.

8
8
  • 1 el olijfolie
  • 1½ tl baharat
  • 300 g kipfilethaasjes

Meng ondertussen de olie met de baharat, peper en eventueel zout tot een marinade en bestrijk de kipfilethaasjes ermee.

9
9

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

10
10
  • 100 g kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie

Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Meng in een kom de mosterd met een 1 el vocht van de kappertjes en de rest van de olie tot een dressing.

11
11
  • 20 g selderij

Neem de aardappelen en tomaten uit de oven. Snijd de selderij fijn. Schep de tomaten om met de snijbonen, kappertjes, selderij en de dressing.

12
12

Verdeel de geplette aardappelen en kipfilethaasjes over de borden en schep de salade ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.