bewaar
Arabisch gekruide kip met ovengroenten
Arabisch gekruide kip met ovengroenten
bewaar

Arabisch gekruide kip met ovengroenten

Gerechten lekker kruiden: in het Midden-Oosten weten ze wel hoe je dat doet.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

pastinaak

200 g

winterpeen

200 g

kikkererwten in blik

1 teen

knoflook

2 tl

baharat kruidenmix

2 el

traditionele olijfolie

2

kipfilets

15 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gerechten lekker kruiden: in het Midden-Oosten weten ze wel hoe je dat doet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en snijd de knoflook fijn. Schep de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook en de helft van de baharat om met de helft van de olie en wat peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

2

Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege. Neem na 10 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de kip tussen de groenten en bak nog 15 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.