Arabisch gekruide kip met ovengroenten
Gerechten lekker kruiden: in het Midden-Oosten weten ze wel hoe je dat doet.
490 kcal
20 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
200 g
200 g
200 g
1 teen
2 tl
2 el
2
15 g
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 11 - Thuis uit eten
Kickstart 10-daagse - Kickstart 10-daagse
Allerhande Box week 1 2017 - Allerhande Box week 1 2017
Allerhande Box Week 6 2019 - Allerhande Box Week 6 2019
Allerhande Box Week 28 2019 - Allerhande Box Week 28 2019
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en snijd de knoflook fijn. Schep de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook en de helft van de baharat om met de helft van de olie en wat peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege. Neem na 10 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de kip tussen de groenten en bak nog 15 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Arabisch gekruide kip met ovengroenten
Gerechten lekker kruiden: in het Midden-Oosten weten ze wel hoe je dat doet.

hoofdgerecht
2 personen
490 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en snijd de knoflook fijn. Schep de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook en de helft van de baharat om met de helft van de olie en wat peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege. Neem na 10 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de kip tussen de groenten en bak nog 15 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
200 g pastinaak
200 g winterpeen
200 g kikkererwten in blik
1 teen knoflook
2 tl baharat kruidenmix
2 el traditionele olijfolie
2 kipfilets
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier




