Ara­bisch ge­krui­de kip met oven­groen­ten

Gerechten lekker kruiden: in het Midden-Oosten weten ze wel hoe je dat doet.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gerechten lekker kruiden: in het Midden-Oosten weten ze wel hoe je dat doet. 2 personen
4 16

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en snijd de knoflook fijn. Schep de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook en de helft van de baharat om met de helft van de olie en wat peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  2. Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege. Neem na 10 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de kip tussen de groenten en bak nog 15 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 11 - Thuis uit eten, Kickstart 10-daagse, Allerhande Box week 1 2017

Arabisch gekruide kip met ovengroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ara­bisch ge­krui­de kip met oven­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g pastinaak
  • 200 g winterpeen

Schil de pastinaak en winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm.

3
3
  • 200 g kikkererwten
  • 1 teen knoflook

Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 tl baharat
  • 1 el olijfolie

Schep de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook en de baharat om met de olie en wat peper.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • 1 tl baharat
  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilets

Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper.

7
7

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege.

8
8

Neem na 10 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de kip tussen de groenten en bak nog 15 min.

9
9
  • 15 g peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.