Ara­bisch ge­krui­de kip met oven­groen­ten

Gerechten kruiden: in Arabische landen weten ze wel hoe je dat doet.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Gerechten kruiden: in Arabische landen weten ze wel hoe je dat doet. 4 personen
4 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook en de helft van de baharat met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege.
  4. Neem na 10 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de kip met de velkant naar boven tussen de groenten en bak nog 15 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Arabisch gekruide kip met ovengroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ara­bisch ge­krui­de kip met oven­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g pastinaak
  • 400 g winterpeen

Schil de pastinaak en winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukken van 2 cm.

3
3
  • 400 g kikkererwten
  • 2 tenen knoflook

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.

4
4
  • 1 tl baharat
  • 1 el olijfolie

Meng de pastinaak, peen, kikkererwten, knoflook en de baharat met de olie, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • 1 tl baharat
  • 1 el olijfolie
  • 4 scharrelkipfilets

Meng ondertussen de rest van de baharat met de rest van de olie en wrijf de kipfilets ermee in. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 min goudbruin. Keer halverwege.

8
8

Neem na 10 min. de groenten uit de oven en schep om. Leg de kip met de velkant naar boven tussen de groenten en bak nog 15 min.

9
9
  • 30 g peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de groenten en kip over de borden en garneer met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.