Kik­ker­erw­ten roos­te­ren

Een snack waar je niet van af kunt blijven, maar ook lekker in een salade.

(52) waardeer
tussendoortje Een snack waar je niet van af kunt blijven, maar ook lekker in een salade. 8 personen
3 52

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet. Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoek. Dep droog, verwijder de losse schilletjes en dep de kikkerewten nog een keer droog.
  3. Meng de kikkererwten met de baharat (of andere kruiden naar wens), olie en het zout. Verpreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 40 min. in het midden van de oven. Schep na 15 en 30 min. om. Houd de laatste 10 min. goed in de gaten zodat ze niet te donker worden.

variatietip:

Je kunt de baharat vervangen door een andere specerijenmengsel zoals kerriepoeder of een mix van specerijen naar wens.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwten roosteren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten roos­te­ren

1
1

Verwarm de oven voor op 210 °C.

2
2
  • 800 g kikkererwten in blik

Spoel de kikkererwten onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet.

3
3

Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoek. Dep droog, verwijder de losse schilletjes en dep de kikkerewten nog een keer droog.

4
4
  • 1 el baharat kruidenmix
  • 4 el koolzaadolie
  • 1 tl zeezout

Meng de kikkererwten met de baharat (of andere kruiden naar wens), olie en het zout.

5
5

Verpreid over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 40 min. in het midden van de oven.

6
6

Schep na 15 en 30 min. om. Houd de laatste 10 min. goed in de gaten zodat ze niet te donker worden.

variatietip:

Je kunt de baharat vervangen door een andere specerijenmengsel zoals kerriepoeder of een mix van specerijen naar wens.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.