bewaar
Wortelgratin
Wortelgratin
bewaar

Wortelgratin

Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

winterpeen

2 tenen

knoflook

800 g

kikkererwten in blik

10 g

verse platte peterselie

1 zak

rode puntpaprika

3 el

traditionele olijfolie

300 g

kipgehakt naturel

2 el

baharat kruidenmix

150 g

geraspte belegen geitenkaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Schil de peen, snijd in stukken en kook met de tenen knoflook 15 min. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op.

2

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de peterselie fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt 3 min. Voeg de paprika en baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Stamp de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, de rest van de olie en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het kipgehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de geitenkaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.

tip

dieettipJe kunt dit gerecht ook maken met half-om-halfgehakt.