Wor­tel­gra­tin

Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed. 4 personen
4 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Schil de peen, snijd in stukken en kook met de tenen knoflook 15 min. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op.
  2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de peterselie fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt 3 min. Voeg de paprika en baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Stamp de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, de rest van de olie en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het kipgehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de geitenkaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.

dieettip:

Je kunt dit gerecht ook maken met half-om-halfgehakt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Wortelgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­gra­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 600 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook

Breng een pan met een laagje water aan de kook. Schil de peen, snijd in stukken en kook met de tenen knoflook 15 min.

3
3

Giet af en vang 1 kopje kookvocht op.

4
4
  • 800 g kikkererwten in blik
  • 10 g verse platte peterselie

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de peterselie fijn.

5
5
  • 1 zak rode puntpaprika
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel

Snijd de paprika’s in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt 3 min.

6
6
  • 2 el baharat kruidenmix

Voeg de paprika en baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie

Stamp de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, de olie en het kookvocht tot een smeuïge puree.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Schep het kipgehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover.

10
10
  • 150 g geraspte belegen geitenkaas

Verdeel de geitenkaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.

dieettip:

Je kunt dit gerecht ook maken met half-om-halfgehakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.