bewaar
Broodje burger met tomatensalsa
Broodje burger met tomatensalsa
bewaar

Broodje burger met tomatensalsa

Altijd goed: een broodje Angus burger. Zeker met een zelfgemaakte salsa!

17 min. bereiden
redelijk pittig
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Black Angus burgers

4

meergranenbollen

3

Tasty Tom trostomaten

1

kleine rode ui

½ tl

tabasco

2

rode puntpaprika's

150 g

mais in blik

1 kropje

babyromainesla

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Altijd goed: een broodje Angus burger. Zeker met een zelfgemaakte salsa!

Aan de slag

1

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 12 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd de broodjes open en gril 1 min op de snijkant. Snijd ondertussen de tomaten fijn en snipper de ui. Meng met de tabasco, peper en eventueel zout tot een salsa.

2

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mais uitlekken. Haal 4 blaadjes van de sla en houd apart. Snijd de rest van de sla in reepjes. Meng de paprika, mais, slareepjes, olie, peper en eventueel zout. Beleg elk broodje met een blaadje sla, een burger en wat salsa. Serveer met de salade.

tip

bereidingstipJe kunt de hamburger natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

combinatietipLekker met extra tabasco.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.