In­di­a­se ki­proer­bak met bloem­kool en rijst

Een avondje India! Heerlijk met groenten en rijst.

(3) waardeer
indiaas hoofdgerecht Een avondje India! Heerlijk met groenten en rijst. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in stukken van 3 cm.
  3. Verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook, gember en kerriepoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 6 min. mee.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg samen met het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de groente erop.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2017

Indiase kiproerbak met bloemkool en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se ki­proer­bak met bloem­kool en rijst

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar.

2
2

Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.

4
4
  • 400 g bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in stukken van 3 cm.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 3 tl kerriepoeder
  • 350 g kipfiletblokjes

Verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook, gember en kerriepoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak 1 min. op hoog vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6

Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 6 min. mee.

7
7
  • 4 tomaten
  • 50 ml water

Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg samen met het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. koken.

8
8

Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de groente erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.