bewaar
Kip Jambalaya
Kip Jambalaya
bewaar

Kip Jambalaya

Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.

20 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

gele rijst

1 zak

puntpaprikamix

2 tenen

knoflook

2 el

arachideolie

200 g

kipdijfiletreepjes

2 tl

paprikapoeder

½ tl

cayennepeper

1 tl

uienpoeder

400 g

verse gesneden snijbonen

200 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

1

kippenbouillontablet

50 ml

water

Supersnel en supersmakelijk eenpansgerecht met een exotisch tintje.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, kip, paprikapoeder, cayennepeper en gemalen ui 2 min. Voeg de paprika, snijbonen en garnalen toe en roerbak 3 min. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. met de deksel op de pan stoven. Voeg de rijst toe en roerbak nog 2 min. mee. Schep alles goed om.

combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.