Fa­ji­tas­bowl met ge­bak­ken gar­na­len & pi­ta­brood­jes

Ken je de sushibowl? Die kun je ook op z'n Mexicaans maken met pita en groenten.

(2) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Ken je de sushibowl? Die kun je ook op z'n Mexicaans maken met pita en groenten. 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes Snijd de cherrytomaten in kwarten.
  2. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur Voeg de kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.
  3. Verdeel de sla, groenten, garnalen en pitapuntjes over de diepe borden. Serveer met de zure room.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 15-16

Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fa­ji­tas­bowl met ge­bak­ken gar­na­len & pi­ta­brood­jes

1
1
  • 2 gele paprika's

Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.

3
3
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de cherrytomaten in kwarten.

4
4
  • 4 grote pitabroodjes

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 450 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen

Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur.

6
6
  • 28 g Honig mix voor fajitas
  • 100 ml water

Voeg de kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.

7
7
  • 200 g gesneden ijsbergsla

Verdeel de sla, groenten, garnalen en pitapuntjes over de diepe borden.

8
8
  • 125 ml zure room

Serveer met de zure room.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.