Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes
Ken je de sushibowl? Die kun je ook op z'n Mexicaans maken met pita en groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 gele paprika's
- 2 eetrijpe avocado's
- 250 g cherrytomaten
- 4 grote pitabroodjes
- 2 el arachideolie
- 450 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
- 30 g fajita seasoning mix
- 100 ml water
- 200 g gesneden ijsbergsla
- 125 ml zure room
Keukenspullen
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
- Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes Snijd de cherrytomaten in kwarten.
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.
- Verdeel de sla, groenten, garnalen en pitapuntjes over de diepe borden. Serveer met de zure room.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 635 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.120 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes
- 2 gele paprika's
Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.
- 250 g cherrytomaten
Snijd de cherrytomaten in kwarten.
- 4 grote pitabroodjes
Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes.
- 2 el arachideolie
- 450 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur.
- 30 g fajita seasoning mix
- 100 ml water
Voeg de kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.
- 200 g gesneden ijsbergsla
Verdeel de sla, groenten, garnalen en pitapuntjes over de diepe borden.
- 125 ml zure room
Serveer met de zure room.