bewaar
Bami ketjap met garnalen
Bami ketjap met garnalen
bewaar

Bami ketjap met garnalen

Je kunt bami met vlees maken, maar met vis is-ie ook heel lekker.

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fijne mienestjes

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

1

teen knoflook

½

paksoi

2 el

arachideolie

300 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

65 g

mix voor bami ketjap

150 ml

water

3

bosuien

Je kunt bami met vlees maken, maar met vis is-ie ook heel lekker.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 1 min. van de kooktijd de sperziebonen toe.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, garnalen en paksoi 1 min. Voeg de basis voor bami ketjap en het water toe en verwarm 2 min. op hoog vuur. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

3

Giet de mie en sperziebonen af en verdeel over 4 borden. Schep de garnalen met paksoi er in het midden op. Bestrooi met de bosui.

combinatietipHoud je van pittig? Voeg bij stap 2 sambal naar smaak toe.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.