Fa­ji­ta's met ge­gril­de kal­koen en avo­ca­do

Ideaal als je snel een maaltijd op tafel wil zetten

(5) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Ideaal als je snel een maaltijd op tafel wil zetten 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de helft van de kruidenmix met ⅔ van de olie en bestrijk de schnitzels rondom met het mengsel. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gegrilde groenten met de rest van de kruidenmix 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de schnitzels in 6 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd de kropjes babyromaine in de lengte in reepjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de schnitzels in reepjes en verdeel samen met de gegrilde groenten, sla, avocado en sour cream over kommen en zet met de tortilla’s op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.

combinatietip:

Lekker met jalapeño voor extra pit.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 49 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Fajita's met gegrilde kalkoen en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fa­ji­ta's met ge­gril­de kal­koen en avo­ca­do

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 4 kalkoenfiletschnitzels
  • 14 g fajita seasoning mix

Meng de kruidenmix met de olie en bestrijk de schnitzels rondom met het mengsel.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 450 g diepvries gegrilde groenten
  • 14 g Santa Maria seasoning mix for fajita

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gegrilde groenten met de rest van de kruidenmix 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de schnitzels in 6 min. gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla

Snijd de kropjes babyromaine in de lengte in reepjes.

5
5
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

6
6
  • 8 volkoren tortillawraps

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 125 g sour cream

Snijd de schnitzels in reepjes en verdeel samen met de gegrilde groenten, sla, avocado en sour cream over kommen en zet met de tortilla’s op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.

combinatietip:

Lekker met jalapeño voor extra pit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.