bewaar
Currysoep met garnalen en rijstnoedels
Currysoep met garnalen en rijstnoedels
bewaar

Currysoep met garnalen en rijstnoedels

Pittig, smaakvol en vol groente: eenmaal geproefd zul je deze currysoep met garnalen héél vaak maken.

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

koelverse broccoli, wortel, bloemkool

2 el

arachideolie

3 el

Thaise gele currypasta

1¼ liter

heet water

225 g

rauwe en gepelde roze garnalen

225 g

rijstnoedels

1

limoen

Pittig, smaakvol en vol groente: eenmaal geproefd zul je deze currysoep met garnalen héél vaak maken.

Aan de slag

1

Halveer grote exemplaren uit de zak broccoli, wortel, bloemkool. Verhit de arachideolie in een soeppan en fruit de gele-currypasta 3 min. op laag vuur. Voeg de groenten toe en bak 2 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 8 min. op middelhoog vuur koken.

2

Kook de laatste 2 min. de rauwe en gepelde roze garnalen mee. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Halveer de limoen. Pers de helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoensap, peper en zout. Verdeel de noedels over diepe borden en schep de soep erop. Serveer met een limoenpartje.

tip

Currysoep met garnalen en rijstnoedels

Instructievideo - 00:23 min.