bewaar
Thaise kokosnoedelsoep met garnalen
Thaise kokosnoedelsoep met garnalen
bewaar

Thaise kokosnoedelsoep met garnalen

Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit.

15 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mienestje

150 g

verse haricots verts

2 el

arachideolie

400 g

Thaise roerbakmix

1

kippenbouillontablet

2 el

vissaus

800 ml

kokosmelk

500 ml

kraanwater

300 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

15 g

verse koriander

Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en verdeel over de kommen of diepe borden. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in stukken.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de haricots verts en roerbakmix 3 min. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de vissaus toe. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook min. op laag vuur mee tot ze gaar zijn. Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over de mie in de kommen of borden. Garneer met de koriander.

tip

variatietipWil je de smaak van de soep meer uitgesproken Aziatisch hebben? Voeg dan 2 tl Thai green curry (Euroma Original spices by Jonnie Boer) toe.

serveertipLekker met een knapperige salade van komkommerpartjes en zoete chilisaus.

Thaise kokosnoedelsoep met garnalen

Instructievideo - 01:35 min.