Thai­se ko­kos­noe­delsoep met gar­na­len

Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit.

(55) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Romige Aziatische soep met lekker veel groente en lekker veel pit. 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en verdeel over de kommen of diepe borden. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de haricots verts en roerbakmix 3 min. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de vissaus toe. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Voeg de garnalen toe en kook min. op laag vuur mee tot ze gaar zijn. Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over de mie in de kommen of borden. Garneer met de koriander.

variatietip:

Wil je de smaak van de soep meer uitgesproken Aziatisch hebben? Voeg dan 2 tl Thai green curry (Euroma Original spices by Jonnie Boer) toe.

serveertip:

Lekker met een knapperige salade van komkommerpartjes en zoete chilisaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 34 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kokosnoedelsoep met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se ko­kos­noe­delsoep met gar­na­len

1
  • 250 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en verdeel over de kommen of diepe borden.

2
  • 150 g verse haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in stukken.

3
  • 2 el arachideolie
  • 400 g Thaise roerbakmix

Verhit de olie in een wok en roerbak de haricots verts en roerbakmix 3 min.

4
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 el vissaus
  • 800 ml kokosmelk
  • 500 ml kraanwater

Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de vissaus toe. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook.

5
  • 300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen

Voeg de garnalen toe en kook min. op laag vuur mee tot ze gaar zijn.

Tip: Breng de soep eventueel op smaak met extra vissaus.

6
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn. Verdeel de soep over de mie in de kommen of borden. Garneer met de koriander.

variatietip:

Wil je de smaak van de soep meer uitgesproken Aziatisch hebben? Voeg dan 2 tl Thai green curry (Euroma Original spices by Jonnie Boer) toe.

serveertip:

Lekker met een knapperige salade van komkommerpartjes en zoete chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.