bewaar
Thaise kokossoep met kip en noedels
Thaise kokossoep met kip en noedels
bewaar

Thaise kokossoep met kip en noedels

De liefhebber van Oosterse soep kan z’n hart ophalen met deze Thaise klassieker. Met kipdijfilet, gember, kokosmelk en limoen.

25 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eiernoedels

300 g

kipdijfilet

2 el

zonnebloemolie

3 cm

verse gember

650 g

pittige Thaise roerbakmix

850 ml

kraanwater

1½

kippenbouillontablet

400 ml

kokosmelk

2

limoenen

4 el

vissaus

15 g

verse koriander

De liefhebber van Oosterse soep kan z’n hart ophalen met deze Thaise klassieker. Met kipdijfilet, gember, kokosmelk en limoen.

Aan de slag

1

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min.

2

Schil de gember, snijd fijn en roerbak 2 min. mee. Doe de groentemix erbij en roerbak nog 1 min. Voeg het water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken. Voeg de noedels toe. Pers 1 limoen uit. Breng de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en eventueel zout.

3

Snijd de korianderblaadjes grof en snijd de tweede limoen in partjes. Verdeel de noedelsoep over 4 kommen. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.

Thaise kip-kokos-noedelsoep met kipfiletblokjes

Instructievideo - 02:35 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.