bewaar
Indiase curry-kokossoep
Indiase curry-kokossoep
bewaar

Indiase curry-kokossoep

Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!

50 min. bereiden
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½

ui

1½ cm

verse gember

200 g

vastkokende aardappel

1

aubergine

300 g

kipdijfilet

5 el

arachideolie

2 el

kruidenpasta mild curry

700 ml

kraanwater

200 g

tomatenblokjes

400 ml

kokosmelk

1

kippenbouillontablet

125 g

diepvries tuinerwten

280 g

naanbrood knoflook & koriander

Combineer de basisingrediënten voor curry met kokosmelk en bouillon: voilà, een heerlijke maaltijdsoep!

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de kipdijfilet in reepjes.

2

Verhit 3 el olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 min. goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.

3

Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 sec. Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 min. mee.

4

Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 min. koken Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten en aubergineblokjes toe. Roer af en toe.

5

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans.

tip

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.