bewaar
Gele curry met linzen, puntpaprika & kip
Gele curry met linzen, puntpaprika & kip
bewaar

Gele curry met linzen, puntpaprika & kip

Handig: door de sambal apart te serveren kun je deze curry zo pittig maken als je zelf wilt.

25 min. bereiden
licht pittig
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

Fairtrade Original Biologische pandanrijst

3 cm

verse gember

2

rode uien

3

puntpaprika's

380 g

kipdijfilet

2 el

arachideolie

70 g

Fairtrade gele curry kruidenpasta

400 ml

Fairtrade kokosmelk in blik

400 g

linzen in blik

15 g

koriander

Handig: door de sambal apart te serveren kun je deze curry zo pittig maken als je zelf wilt.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de kipdijfilet in repen.

2

Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 5 min. zachtjes gaar stoven.

3

Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.

tip

combinatietipLekker met wat sambal.