Ge­le cur­ry met lin­zen, punt­pa­pri­ka & kip

Handig: door de sambal apart te serveren kun je deze curry zo pittig maken als je zelf wilt.

(13) waardeer
hoofdgerecht Handig: door de sambal apart te serveren kun je deze curry zo pittig maken als je zelf wilt. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de kipdijfilet in repen.
  2. Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 5 min. zachtjes gaar stoven.
  3. Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.

combinatietip:

Lekker met wat sambal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 29-32

Gele curry met linzen, puntpaprika & kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­le cur­ry met lin­zen, punt­pa­pri­ka & kip

1
1
  • 300 g Fairtrade Original Biologische pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 cm verse gember
  • 2 rode uien

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de uien in halve ringen.

Allerhandigst gember schillen met een lepel

Instructievideo

00:13 min.

3
3
  • 3 puntpaprika's
  • 380 g kipdijfilet

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Snijd de kipdijfilet in repen.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta

Verhit de olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de gember, ui en kip toe en bak al omscheppend 3 min.

5
5
  • 400 ml Fairtrade kokosmelk in blik

Voeg de paprika en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 5 min. zachtjes gaar stoven.

6
6
  • 400 g linzen in blik

Laat de linzen uitlekken, voeg toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 15 g koriander

Garneer de curry met de koriander en serveer de rijst erbij.

combinatietip:

Lekker met wat sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.