bewaar
Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa
Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa
bewaar

Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa

Pimp je curry met een lekkere salsa van koriander en rode ui.

30 min. bereiden
licht pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zoete aardappel

2

rode uien

380 g

scharrelkipdijfilet

3 el

arachideolie

70 g

Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta

200 ml

Fairtrade kokosmelk in blik

150 ml

kokend water

1

limoen

15 g

verse koriander

225 g

Thaise zilvervliesrijst noedels

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • rasp

Pimp je curry met een lekkere salsa van koriander en rode ui.

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de rode uien in halve ringen. Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van 1 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Haal de kip uit de pan en houd apart.

2

Voeg de zoete aardappel, uiringen en groene curry toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de kip, kokosmelk en het kokende water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 6 min. koken met de deksel op de pan.

3

Snipper ondertussen de rest van de rode ui zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en meng met de gesnipperde ui, een halve tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa.

4

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de groene curry met kip en verdeel de salsa erover.