Groe­ne cur­ry met kip­dij­fi­let, noe­dels & ro­de ui-ko­ri­an­ders­al­sa

Pimp je curry met een lekkere salsa van koriander en rode ui.

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Pimp je curry met een lekkere salsa van koriander en rode ui. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de rode uien in halve ringen. Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van 1 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Haal de kip uit de pan en houd apart.
  2. Voeg de zoete aardappel, uiringen en groene curry toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de kip, kokosmelk en het kokende water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 6 min. koken met de deksel op de pan.
  3. Snipper ondertussen de rest van de rode ui zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn en meng met de gesnipperde ui, een halve tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa.
  4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de groene curry met kip en verdeel de salsa erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 37-38

Groene curry met kipdijfilet, noedels & rode ui-koriandersalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne cur­ry met kip­dij­fi­let, noe­dels & ro­de ui-ko­ri­an­ders­al­sa

1
1
  • 500 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 1 rode ui
  • 380 g scharrelkipdijfilets

Snijd de rode ui in halve ringen. Sla de kipdijfilet tussen vershoudfolie plat tot een dikte van 1 cm en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3
  • 3 el arachideolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Haal de kip uit de pan en houd apart.

4
4
  • 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta

Voeg de zoete aardappel, uiringen en groene curry toe aan de hapjespan en bak 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 200 ml Fairtrade kokosmelk in blik
  • 150 ml kokend water

Voeg de kip, kokosmelk en het kokende water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 6 min. koken met de deksel op de pan.

6
6
  • 1 rode ui

Snipper ondertussen de rest van de rode ui zo fijn mogelijk.

7
7
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

8
8
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander fijn en meng met de gesnipperde ui, een halve tl limoenrasp en 1 el limoensap (per 4 personen) tot een salsa.

9
9
  • 225 g Thaise zilvervliesrijst noedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10
10

Serveer met de groene curry met kip en verdeel de salsa erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.