Oven­cur­ry met rijst, ka­bel­jauw en pak­soi

Met deze traybake-curry heb je geen pannen meer nodig.

(16) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Met deze traybake-curry heb je geen pannen meer nodig. 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Meng de currypasta met de kokosmelk in een kom. Meng de ongekookte rijst, kabeljauw en wokgroente erdoor. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de paksoi erop. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Neem de bakplaat uit de oven, laat 10 min. staan met de folie erop. Verwijder voorzichtig de folie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met het limoenrasp. Serveer met de limoenpartjes.

Tip:

Past niet alles op 1 bakplaat? Gebruik 2 bakplaten (of een rooster met aluminiumfolie).

Tip:

Je kunt ook gewone paksoi gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 89 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­cur­ry met rijst, ka­bel­jauw en pak­soi

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 struiken Shanghai paksoi
  • 500 g verse kabeljauwfilets
  • 70 g Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta
  • 400 ml kokosmelk

Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Meng de currypasta met de kokosmelk in een kom.

3
3
  • 400 g Lassie halfvolkorenrijst
  • 400 g Thaise wokgroente

Meng de ongekookte rijst, kabeljauw en wokgroente erdoor.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de paksoi erop. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout.

5
5

Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

6
6
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.

7
7

Neem de bakplaat uit de oven, laat 10 min. staan met de folie erop. Verwijder voorzichtig de folie.

8
8

Verdeel over diepe borden en bestrooi met het limoenrasp. Serveer met de limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.