bewaar
Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi
Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi
bewaar

Ovencurry met rijst, kabeljauw en paksoi

Met deze traybake-curry heb je geen pannen meer nodig.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
10 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 struiken

Shanghai paksoi

500 g

verse kabeljauwfilet

70 g

Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta

400 ml

kokosmelk

400 g

Lassie halfvolkorenrijst

400 g

Thaise wokgroente

2 el

arachideolie

1

limoen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Met deze traybake-curry heb je geen pannen meer nodig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Meng de currypasta met de kokosmelk in een kom. Meng de ongekookte rijst, kabeljauw en wokgroente erdoor. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg de paksoi erop. Besprenkel met de olie. Bestrooi met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

2

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Neem de bakplaat uit de oven, laat 10 min. staan met de folie erop. Verwijder voorzichtig de folie. Verdeel over diepe borden en bestrooi met het limoenrasp. Serveer met de limoenpartjes.

tip

algemeenPast niet alles op 1 bakplaat? Gebruik 2 bakplaten (of een rooster met aluminiumfolie).

algemeenJe kunt ook gewone paksoi gebruiken.