Bloem­kool­rijst met ge­le cur­ry en ei

Je gebruikt het als rijst in een wokgerecht, maar het is bloemkool!

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Je gebruikt het als rijst in een wokgerecht, maar het is bloemkool! 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer in de lengte.
  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan en roerbak de bloemkoolrijst 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over diepe borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

video

Bloem­kool­rijst met mil­de cur­ry en groen­te

15-seconden-koken - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bloemkoolrijst met gele curry en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­rijst met ge­le cur­ry en ei

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en halveer in de lengte.

2
2
  • 1½ el sesamolie
  • 800 g Thaise wokgroente

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min.

3
3
  • 70 g ge­le cur­ry krui­den­pas­ta
  • 400 ml kokosmelk light

Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1½ el sesamolie
  • 800 g bloemkoolrijst

Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de bloemkoolrijst 4 min. op middelhoog vuur.

5
5

Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over diepe borden.

combinatietip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.