Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
In dit koolhydraatarme recept maak je de bloemkoolrijst helemaal zelf. Lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 1 bloemkool
- 3 el sesamolie
- 800 g Thaise wokgroente
- 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta
- 400 ml kokosmelk light
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.
- Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine. Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.
- Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min. Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.
combinatietip:
Lekker met grofgesneden koriander.
Tip:
Geen keukenmachine? Kies dan kant-en-klare bloemkoolrijst.

Bloemkoolrijst met milde curry en groente
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 600 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte.
- 1 bloemkool
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de stronk in stukjes.
Maal eerst de stukjes stronk in de keukenmachine tot ze de structuur van couscous hebben. Schep uit de keukenmachine.
Maal ook de roosjes tot ze de structuur van couscous hebben.
- 1½ el sesamolie
- 800 g Thaise wokgroente
Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de wokgroente 4 min.
- 70 g Fairtrade gele curry kruidenpasta
- 400 ml kokosmelk light
Voeg de curry en kokosmelk toe en verwarm 3 min.
- 1½ el sesamolie
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en roerbak de bloemkoolcouscous 4 min. op middelhoog vuur.
Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de bloemkoolrijst, groente en eieren over de kommen of diepe borden.
combinatietip:
Lekker met grofgesneden koriander.