bewaar
Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten
Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten
bewaar

Thaise groene curry met kabeljauw en doperwten

De smaken, de geuren: van Thaise gerechten krijg je nooit genoeg.

35 min. bereiden
licht pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

1 struik

paksoi

500 g

verse kabeljauwfilet

1 el

zonnebloemolie

70 g

Fairtrade Original Thaise groene curry kruidenpasta

400 ml

Fairtrade kokosmelk in blik

1

limoen

15 g

verse koriander

150 g

diepvries tuinerwten

De smaken, de geuren: van Thaise gerechten krijg je nooit genoeg.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stengels en het groen van de paksoi in dunne reepjes en snijd de kabeljauw in stukken van 2 cm.

2

Verhit de olie in een wok en fruit de curry kruidenpasta 2 min. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 min. zachtjes koken.

3

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.

4

Voeg het wit van de paksoi toe en verwarm 1 min. mee. Voeg het groen van de paksoi en de tuinerwten toe en schep om. Doe de kabeljauw erbij en laat nog 3 min. koken. Schep nu niet meer om. Breng de curry op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Serveer met de rijst en strooi de koriander erover.